سلام به شما دوستان عزیز؛ امیدوارم حالتون خوب باشه و همیشه در حال رشد مثبت باشید. در این مقاله قصد داریم در مورد رازهای فروش موفق با شما عزیزان صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
سعی کنید به بعضیها نفروشید
یکی از دیدگاه های رایج اشتباه این است که باید سعی کنیم تمام مشتریان را به هر قیمت ممکن نگه داریم. به تمام مشتریان نباید خدمات یکسان و مشابهی ارائه کنید.
به این سه گروه خریداران نفروشید
۱- مشتریان بدحساب
عده کمی از خریداران بسیار بدقول هستند. شاید در پرداخت ها مرتب بدقولی می کنند یا چکشان مرتب برگشت می خورد. این افراد وقت و انرژی زیادی از شما و مجموعه تان تلف می کنند. این نوع مشتریان را کنار بگذارید و با آنها همکاری نکنید.
۲- خریداران شکاک
این مشتریان به شما همچنین محصولات و خدماتتان بدبین هستند. مدام می پرسند:
- از کجا بدانم محصول شما اصل است؟
- آیا اگر خوشم نیامد می توانم رجوع کنم؟
روی کوچکترین موارد حساسیت نشان میدهند. مثلاً اگر بگویید: امیدوارم تا فردا سفارش را دریافت کنید؛ بلافاصله شک میکنند که چرا امیدوارم؟! این مشتریان معمولاً قبل از کوچکترین خرید آنقدر سوال می پرسند و همه جوانب را در نظر میگیرند که فروشنده هایتان را خسته میکنند.
۳- خریداران پرتوقع
خریداران پرتوقع احساس میکنند چون میخواهند از شما خرید کنند؛ باید کارهایی که بر عهده خودشان است را هم شما انجام بدهید. مثلاً ترجیح میدهند کل توضیحات صفحه محصول سایت را برایشان شفاعی در ۲۰ دقیقه توضیح بدهید.
وقتی به آنها بگویید که تمام این موارد در سایت نوشته شده است. با لحنی طلبکارانه پاسخ می دهند: من دوست دارم شما کل موارد را توضیح دهید. چرا باید وقت بگذارم و توضیحات سایت را بخوانم؟! البته مشکلی ندارد که سعی کنیم که به مشتری توضیح بدهید ولی شاید بعد از خرید بگویند شما یک مورد را توضیح ندادید و باعث شد خرید اشتباهی انجام بدهم.
خریداران را ارزیابی کنید
پارامترهایی تعریف کنید که هر فرد و هر کارمندی در تیم فروش بتواند از روی آن به سادگی تشخیص دهد که آیا این خریدار با کیفیت است یا خیر؟
حتی میتوانید به مشتریان امتیاز دهید. بعد از مدتی مشتریانی که امتیاز بالایی کسب کردند را جدا کنید و برای آن مشتریان خدمات ویژه تری قائل شوید و مشتریانی که کمترین امتیاز را آوردهاند از فهرست حذف کنید. با این تغییر ساده میتوانید فروش و موفقیت خودتان را خیلی بیشتر کنید و ناراحتیها و نگرانیهای محل کار را کاهش دهید.
هر خریداری با ارزش نیست سعی کنید. دنبال مشتریانی باکیفیت باشید تا کسب و کارتان رشد کند.
اطلاعات تماس خریداران احتمالی را جمع آوری کنید
فروشگاه های زیادی وجود دارند که هر روز پذیرای بازدید کنندگان و خریداران زیادی هستند. این فروشگاه ها هیچگاه تلاش نمیکنند اطلاعات تماس بازدید کنندگان و خریداران را جمعآوری کنند.
یکی از سادهترین کارها در بازاریابی مستقیم ارسال پیام به کسانی است که خودشان اطلاعات تماس را در اختیار شما قرار دادند. پس از روشهایی طراحی کنید که بیشترین اطلاعات تماس را جمع آوری کنید.
اطلاعات تماس میتواند:
- شماره موبایل
- آدرس ایمیل
- آیدی اینستاگرام
یا هر مورد دیگری باشد که باعث می شود بعدا بتوانید پیامی بفرستید.
هرکسی وارد فروشگاه میشود به خرید از شما خیلی نزدیک شده است. پس به هر قیمتی اطلاعاتش را جذب کنید. مثلا می توانید به مخاطب بگویید: اگر مایلید از فروشهای ویژه ما با خبر شوید شماره موبایلتان را بفرمایید تا ثبت کنیم.
قدر هر تماس تلفنی با شرکت را بدانید
وقتی کسی با شرکت شما تماس می گیرد بسیار خوشحال باشید که اکنون فرصت دارید با او صحبت کنید و پیشنهاد خودتان را ارائه بدهید. اگر شرایط معکوس می شد و شما با آن فرد تماس میگرفتید؛ به احتمال زیاد به حرف شما گوش نمی داد الان از این فرصت بهترین استفاده را کنید.
برای تخفیف دادن فرمولی مشخص داشته باشید
تخفیف یکی از بزرگترین هزینههای اغلب کسب و کارها می باشد. آیا باید سرسخت باشیم و هیچگاه تخفیف ندهیم؟ خیر.
گاهی لازم است تخفیف بدهیم. نکته مهم درباره تخفیف این است که فرمول مشخصی داشته باشد. با همکاران جلسه بگذارید و یکبار برای همیشه قوانین مشخصی برای تخفیف دادن درست کنید. مواردی که می توانید در این قوانین لحاظ کنید: حداقل و حداکثر درصد یا مبلغی که فروشندگان می توانند تخفیف بدهند و…
با همه مشتریان یکسان برخورد نکنید
اگر یک مشتری در ماه ده بار از شما خرید می کند و مشتری دیگر وجود دارد که فقط یک بار خرید می کند نباید برخورد تان با این دو مشتری کاملاً یکسان باشد. اگر اینطور باشد احتمال آن مشتری خود را از دست خواهید داد.
استراتژیهایی داشته باشید تا باعث شود به افرادی که خریدهای بیشتری میکنند یا ارتباط بیشتری دارند خدمات بهتر و ویژه تری ارائه دهید؛ تا از محصولات و خدمات شما استفاده کنند.
فروشنده ها را به مشاوران حرفهای تبدیل کنید
کار اصلی فروشنده ارائه مشاوره است. اگر فروشنده های شما مشاورانی خوب باشند و هدفشان واقعاً کمک به خریدار باشد، به موفقیت های باورنکردنی میرسند. یک مشاور خوب با حوصله به خواستههای خریدار توجه میکند؛ سپس مناسبترین گزینهها را پیشنهاد میکند. هیچگاه اصرار به فروش نمی کند و هدف فقط ایجاد فروش نیست خریداران بسیار باهوش هستند و خیلی زود متوجه میشوند که فروشنده چقدر صادق است و آیا به فکر خودش است یا واقعاً قصد کمک دارد.
امیدوارم مقاله رازهای فروش موفق برای شما عزیزان مفید و کاربردی بوده باشد. خوشحال خواهیم شد که نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.