در حال حاضر، توسعه و پیشرفت سیستمهای بهداشت و درمانی در کشورهای خلیج فارس، بهویژه در زمینه پزشکی داخلی، به یکی اولیت های پزشکان برای فعالیت در این کشورها تبدیل شده است. در این راستا، ازمون پرومتریک داخلی در فرآیند انتخاب و ارتقاء پزشکان در این حوزه مورد توجه قرار میگیرد. این ازمون، فرصتی مناسب را برای ارزیابی دقیق دانش و تجربهی پزشکان علاقهمند به فعالیت در کشورهای خلیج فارس فراهم میکند و برای کسانی که تمایل به شروع مسیر حرفهای خود در این منطقه دارند، اهمیت زیادی دارد. در این مقاله، به بررسی این آزمون میپردازیم.
فرم درخواست مشاوره
آزمون پرومتریک داخلی
ازمون پرومتریک داخلی برای ارزیابی دانش و تواناییهای پزشکان علاقهمند به تخصص در حوزه پزشکی داخلی برای فعالیت در کشورهای خلیج فارس برگزار میشود. این آزمون در مدت زمان ۱۵۰ دقیقه با تعداد ۱۰۰ سوال برگزار میشود. برای قبولی در این آزمون، نیاز است که پزشکان حداقل امتیاز ۶۵ درصد را کسب کنند. این آزمون به پزشکان فرصتی میدهد تا دانش و تواناییهای خود را در زمینه پزشکی داخلی ارزیابی کنند.
موضوعات تحت پوشش آزمون
Cardiovascular (قلب و عروق)
این بخش شامل بیماریها و مشکلات مرتبط با سیستم قلب و عروق است. از جمله بیماریهای قلبی، فشار خون بالا، اختلالات ریتم قلبی و سایر مشکلات قلبی و عروقی.
۲Pulmonary Diseases (بیماریهای ریه)
این بخش شامل بیماریها و مشکلات مرتبط با سیستم تنفسی است، از جمله بیماریهای مانند آسم، بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، التهاب ریه و سایر مشکلات ریه.
Gastrointestinal Diseases (بیماریهای گوارشی)
این بخش شامل بیماریها و مشکلات مرتبط با سیستم گوارشی است. این شامل بیماریهای مانند زخم معده، التهاب روده، بیماریهای کبدی و سایر مشکلات گوارشی میشود.
Infectious Diseases (بیماریهای عفونی)
این بخش شامل بیماریها و عفونتهای مختلف است که میتواند از طریق عوامل میکروبی، ویروسی، باکتریایی یا قارچی انتقال یابند. این قسمت شامل بیماریهای مانند سل، عفونتهای اورولوژیک، عفونتهای تنفسی و سایر بیماریهای عفونی میشود.
Hematology (هماتولوژی)
این بخش شامل بیماریها و مشکلات مرتبط با سیستم خونی است و شامل بیماریهای مانند کمخونی، لوکوسیتوز و ترومبوسیتوپنی میشود.
Oncology (آنکولوژی)
این بخش شامل بیماریها و مشکلات مرتبط با سرطان است از جمله تشخیص، درمان و مراقبت از بیماران مبتلا به انواع مختلف سرطان، از جمله سرطانهای پستان، ریه، کلیه و سایر انواع سرطانها میشود.
Nephrology (نفرولوژی)
این بخش از پوشش آزمون پرومتریک داخلی به ارزیابی دانش و مهارتهای پزشکان در زمینه بیماریها و اختلالات کلیه میپردازد، از جمله امراض مرتبط با فشار خون بالا، اختلالات الکترولیتی و انواع دیالیز.
Rheumatology (روماتولوژی)
این بخش به بررسی دانش پزشکان در زمینه بیماریها و اختلالات انگلیسی شماره ۴۰ و مفاصل میپردازد که عمدتاً به عنوان بیماریهای التهابی مفصلی شناخته میشوند.
Endocrinology (اندوکرینولوژی)
این بخش به ارزیابی دانش و توانایی پزشکان در زمینه بیماریها و اختلالات سیستم هورمونی بدن، شامل بیماریهای تیروئید، دیابت و بیماریهای غده های گوناگون میپردازد.
Neuroscience (علوم اعصاب)
این بخش به ارزیابی دانش پزشکان در زمینه بیماریها و اختلالات عصبی، شامل مسایل مرتبط با مغز، نخاع و سیستم عصبی محیطی میپردازد.
Emergency Medicine (پزشکی اورژانس)
این بخش به ارزیابی دانش و توانایی پزشکان در مدیریت بیماران در وضعیتهای اورژانسی و پیشگیری از موارد اورژانسی میپردازد.
Patient Safety (امنیت بیمار)
این بخش به ارزیابی دانش و توانایی پزشکان در حفظ امنیت و سلامت بیماران و جلوگیری از وقوع حوادث و خطاهای پزشکی میپردازد.
منابع و رفرنس ها
Harrison’s Principles of Internal Medicine, 17th Edition, 2008, Fauci et al, McGraw-Hill.
(اصول پزشکی داخلی هاریسون، ویرایش ۱۷، ۲۰۰۸، فاوچی و همکاران، انتشارات مکگرو-هیل): این کتاب یکی از منابع اصلی در زمینه پزشکی داخلی است که به بررسی گستردهای از اختلالات و بیماریهای داخلی میپردازد.
Differential Diagnosis in Internal Medicine: From Symptom to Diagnosis, 2007, Siegenthaler, Thieme Medical Publishers
(تشخیص تفاضلی در پزشکی داخلی: از علائم به تشخیص، ۲۰۰۷، زیگنتالر، ناشران پزشکی تیمه): این کتاب به روشهای تشخیصی برای بیماریهای داخلی میپردازد و روشهای تفاضلیسازی علائم را شرح میدهد.
Cecil Review of General Internal Medicine, 8th Edition, 2004, Cooper and Pappas, Saunders/Elsevier.
(مرور سیسیل از پزشکی داخلی عمومی، ویرایش ۸، ۲۰۰۴، کوپر و پاپاس، ساندرز/الزویر): این منبع به بررسی عمومیتری از بخشهای مختلف پزشکی داخلی میپردازد و به توضیح و تشریح بیماریها و اختلالات متنوع میپردازد.
Davidson’s Principles and Practices of Medicine, 20th Edition, 2008, Churchill Livingstone
(اصول و روشهای پزشکی دیویدسون، ویرایش ۲۰، ۲۰۰۸، چرچیل لیوینگستون): این کتاب به بررسی اصول و مبانی پزشکی میپردازد و روشهای درمانی و پیشگیری از بیماریها را شرح میدهد.
Professionalism and Ethics, Handbook for Residents, Practical guide, Prof. James Ware, Dr. Abdulaziz Fahad Alkaabba, Dr. Ghaiath MA Hussein, Prof. Omar Hasan Kasule, SCFHS, Latest
(حرفهایگری و اخلاق، کتابچه راهنمای ساکنان، راهنمای عملی، دکتر جیمز ور، دکتر عبدالعزیز فهد الکعبه، دکتر غیاث محمد عبدالله حسین، دکتر عمر حسن کاسول، سازمان پزشکی و بهداشتی عربستان، جدیدترین ویرایش): این کتاب به بررسی مسائل حرفهای و اخلاقی در پزشکی میپردازد و راهنمای عملی برای ساکنان پزشکی را ارائه میدهد.
Essentials of Patient Safety, SCHS, Latest Edition
(ملزومات امنیت بیمار، سازمان پزشکی و بهداشتی عربستان، جدیدترین ویرایش): این کتاب به بررسی مفاهیم و مبانی امنیت بیمار میپردازد و به راهنمایی برای افزایش امنیت و سلامت بیماران میپردازد.
نتیجه گیری
با توجه به اهمیت آزمون پرومتریک داخلی در ارتقای دانش و توانایی پزشکان علاقهمند به فعالیت در حوزه پزشکی داخلی و شروع مسیر حرفهای خود در کشورهای خلیج فارس، توصیه میشود که پزشکان علاقهمند به این حوزه، با دقت موضوعات و منابع ذکر شده را مطالعه کنند. این آزمون فرصتی مناسب برای ارزیابی و ارتقای دانش و تواناییهای پزشکی در زمینههای گوناگون فراهم میکند و باعث پیشرفت در کشورهای خلیج فارس را است.